Fundament van de KVS

De basishouding van de Krijger zit in het hele lichaam en vormt het fundament van de Krijgersvakschool. Er is geen hiërarchie tussen lijf, geest, ziel en wereld, tussen ik en ander.

Hoofd

Het hoofd van de Krijger weet dat elk van zijn gedachten, woorden en daden de werkelijkheid beïnvloeden, in het zichtbare en het onzichtbare, in materie en in de geest. De Krijger neemt hier volledige verantwoordelijkheid voor en ontwikkelt zich verder door studie.

Hart

Het hart van de Krijger weet zich verbonden met de ander en de wereld om zich heen. Deze verbinding verleidt de Krijger ertoe het beste in zichzelf te ontwikkelen en terug te geven aan de wereld in een eindeloze dans van geven en krijgen.

Buik

De buik van de Krijger weet dat dat wat in zichzelf niet te vinden is, ook buiten zichzelf niet te vinden zal zijn en dat alles wat buiten de Krijger te vinden is, ook bestaat in de Krijger zelf. De Krijger evalueert ervaringen en trekt daar lering uit.

Handen

De handen van de Krijger geven en krijgen, ze pakken de hoogste uitdaging aan en zijn niet bang om vies te worden.

Voeten

De voeten van de Krijger volgen nieuwsgierigheid, bewegen zich in licht en donker, naar boven en naar beneden. De Krijger erkent de onlosmakelijke samenhang van de tegendelen en handelt daarnaar in respect voor elke vorm van leven.

De wereld

De wereld waarin we leven (met al haar verwarringen en verschrikkingen) biedt ons precies die uitdagingen die ons stimuleren om onze sluimerende kwaliteiten, onze grootsheid te doen ontwaken en onze persoonlijke angsten en pijnen te overwinnen. Door onszelf te ontwikkelen en onze kracht te vergroten, vergroten we ook de schoonheid, rechtvaardigheid en plezier van de wereld.

De uitdagingen

Uitdagingen zijn nodig voor groei en voor evolutie van bewustzijn en kunnen ervaren worden als initiaties.
De uitdagingen waarmee we persoonlijk geconfronteerd worden in ons leven zijn zo ‘de handschoen die voor je voeten gegooid wordt’ of ‘ als het zwaard die alleen de koning uit de steen kan trekken’. Geen leven biedt dezelfde uitdagingen; deze zijn individueel. Het zijn kansen om je ware grootsheid te ontdekken, te ervaren en anderen in mee te laten delen.